Jak co roku, nasi uczniowie wzięli udział w regionalnym Konkursie „Mini Chef Cook” w ZSCKR Nowosielce. W tym roku konkurs przebiegał pod hasłem: Makaron, kluski i kluseczki w roli głównej.
Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwał przewodniczący jury pan Rafał Żelichowski Chef Kuchni Restauracji Jawor w Solinie, dyrektor Jakub Czerkies i nauczyciele przedmiotów gastronomicznych Poziom konkursu był wyjątkowo wysoki, przygotowane potrawy wzbudziły uznanie i podziw członków komisji konkursowej.
Nasze uczennice Oliwia Kulikowska i Maja Szczepaniak z klasy 7b przygotowały potrawę Makaron z ricottą i papryką – makaron z uśmiechem (pasta con ricotta e peperoni).
Gratulujemy zwycięzcom z SP1 Sanok, a wszystkim uczestnikom szczególnie naszej drużynie gratulujemy umiejętności i kreatywności.
Wszyscy otrzymali nagrody rzeczowe i książki kucharskie.
Opiekun konkursu: pani Maria Trzeciak.