W ZSCKR w Nowosielcach odbyła się kolejna edycja Międzyszkolnego Konkursu Gastronomicznego „Mini Chef Cook”. Tegorocznym tematem przewodnim były „Zakąski w polskim wydaniu”.🥬🥕
Uczniowie mieli 90 minut na wykonanie swojej popisowej potrawy, spełniającej następujące kryteria: „Potrawa typowa dla regionu Podkarpacia, wykonana z polskich surowców”. Po wykonaniu potrawy następowała jej prezentacja.
Oprócz uczennic z naszej szkoły, udział jeszcze brały drużyny ze szkół podstawowych: w Czaszynie, Nowosielcach i Rzepedzi.
Niezmiernie miło nam poinformować, że nasze uczennice – Oliwia Wójcik i Gabriela Kuczma z klasy 8b i ich potrawa „Przekąski z bieszczadzkiego rejonu” zdobyły I miejsce i tytuł LAUREATA 🥘
Opiekunem konkursu była p. Maria Trzeciak.
!!! Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy !!!