Uczniowie klasy IIa podczas kilku ostatnich lekcji poznali proces pieczenia chleba. Pod kierunkiem nauczycielek pani Joli i pani Eweliny udali się do pobliskiej piekarni Sanrej, gdzie mogli kupić i zjeść drugie śniadanie w swoim miłym towarzystwie. Podczas zajęć lekcyjnych zapoznali się z kolejnymi etapami produkcji chleba, różnymi gatunkami pieczywa oraz zawodami: rolnik, młynarz i piekarz. Wykonali piękne prace plastyczne z różnego rodzaju ziaren. Uczniowie zobaczyli, jak z prostych składników można upiec pyszny i zdrowy chleb wg przepisu naszej sympatycznej nauczycielki pani Katarzyny Krawieckiej, która również poczęstowała wszystkich pysznym, własnej roboty domowym chlebem! Niesamowity zapach chleba kusił wszystkich uczniów oraz pracowników szkoły. Zajęcia obyły się w atmosferze dobrej zabawy i na pewno pozostaną na długo w pamięci uczniów.
Related Posts
Ruszamy z akcją DLA POWODZIAN – kolejna zbiórka w PONIEDZIAŁEK, 23.09.2024
W poniedziałek, czyli 23.09.2024, od godziny 8.00 do 11.00 na stadionie WIERCHY, przy ul. Żwirki i Wigury 10, czynny będzie PUNKT ZBIÓRKI artykułów spożywczych, sanitarnych, podstawowych artykułów medycznych takich jak bandaże, czy płyny septyczne, kanistry na wodę, koce itp. Zbieramy wszystko, czego mogą potrzebować osoby poszkodowane przez powódź. Wykaz...
Zapraszamy serdecznie na WIELKI FINAŁ PGE POLSAILING…
21 września w Polańczyku Fundacja „Na Fali” wraz z Polskim Związkiem Żeglarskim organizuje Wielki Finał PGE PolSailing. Jest to impreza na zakończenie Programu PGE PolSailing, który każdego roku pozwala zapoznać kilka tysięcy dzieci z żeglarstwem – udział w programie jest darmowy. W trakcie imprezy rozgrywane będą...