Uczniowie klasy IIa podczas kilku ostatnich lekcji poznali proces pieczenia chleba. Pod kierunkiem nauczycielek pani Joli i pani Eweliny udali się do pobliskiej piekarni Sanrej, gdzie mogli kupić i zjeść drugie śniadanie w swoim miłym towarzystwie. Podczas zajęć lekcyjnych zapoznali się z kolejnymi etapami produkcji chleba, różnymi gatunkami pieczywa oraz zawodami: rolnik, młynarz i piekarz. Wykonali piękne prace plastyczne z różnego rodzaju ziaren. Uczniowie zobaczyli, jak z prostych składników można upiec pyszny i zdrowy chleb wg przepisu naszej sympatycznej nauczycielki pani Katarzyny Krawieckiej, która również poczęstowała wszystkich pysznym, własnej roboty domowym chlebem! Niesamowity zapach chleba kusił wszystkich uczniów oraz pracowników szkoły. Zajęcia obyły się w atmosferze dobrej zabawy i na pewno pozostaną na długo w pamięci uczniów.
Related Posts
Zajęcia patriotyczne w 1b
Już od najmłodszych lat, szkoła obok rodziny, wpaja uczniom patriotyczne wartości, poczucie przynależności narodowej i szacunek do Ojczyzny. Szczególną okazją do świętowania są pierwsze dni maja: Święto Pracy, Dzień Flagi i rocznica uchwalenia Konstytucji 3 Maja. Ku upamiętnieniu tych ważnych obchodów, wychowawczyni klasy IB p. Renata...
Powiatowe Igrzyska Dzieci w czwórboju lekkoatletycznym…
10 maja odbyły się powiatowe Igrzyska Dzieci w Czwórboju Lekkoatletycznym. Reprezentacja SP8 dziewcząt w składzie: Zuzanna Leśniak, Natalia Furtyk, Wiktoria Sadleja, Dagmara Kuś, Maja Szczepaniak i Lena Rygliszyn zajęły 8 miejsce. Nieźle poszło w konkurencjach biegowych na 60m i 600m oraz rzut piłeczką palantową. Najsłabiej skakały w dal....