Warsztaty kulinarno-żywieniowe dla klas I-V odbyły się w ramach ,”Programu dla szkół „, w celu podkreślenia roli zdrowej, zbilansowanej diety dla zdrowia człowieka. Program finansowowany był ze środków Unii Europejskiej oraz budżetu krajowego, a organizowany przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolniczego. Warsztaty prowadziły Panie Izabela Pałys i Agnieszka Głaz Żebracka z gabinetu dietetycznego „3 Kroki”. Koordynatorem szkolnym była Pani Maria Trzeciak. Dziękujemy za przybliżenie tematyki dotyczącej zdrowego stylu życia i roli owoców i warzyw w codziennej diecie.
Related Posts
Ósmoklasiści na Dniu Otwartym Sanockiego „Ekonomika”…
20 listopada Ósmoklasiści z naszej szkoły pod opieką pedagog szkolnej Elżbiety Maciejowskiej wybrali się na dzień otwarty do Zespołu Szkół nr 1 im. Karola Adamieckiego w Sanoku. Uczniowie “Ekonomika” zaprezentowali zawody, których tajniki poznają młodzi ludzie wybierając tę szkołę. Opowiedzieli o realizowanych projektach Erasmus+ i praktykach zagranicznych,...
Jesienne cuda w 3c – kącik natury i kreatywne wspomnienia🍁🍂
Jesień w klasie 3c zawitała na dobre! Uczniowie z zapałem stworzyli kącik przyrodniczy pełen darów natury. W naszym klasowym zakątku znalazły się różne gatunki dyń – od jadalnych po ozdobne, owoce pigwy i pigwowca, rajskie jabłuszka, a także szyszki, żołędzie i orzechy. Do dekoracji wykorzystaliśmy również gałązki dzikiej róży, suszone kwiaty oraz kolorowe wrzosy, które nadały naszej sali...
IV Konkurs Recytatorski „Patriotą się jest, a nie „bywa””
16 listopada w Hufcu Ziemi Sanockiej odbył się IV Konkurs Recytatorski „Patriotą się jest, a nie „bywa””. Z naszej szkoły brały udział w konkursie 2 dziewczynki. Mila Hałajcio (kl 3b) – reprezentowała szkołę i Michalina Szuryn (kl 3 a) – drużynę zuchową. Obie zajęły IV...